Irene Hoff

  • Afbeeldingen
  • Biografie
  • Exposities

Woonplaats: Bali

Naam: Irene Hoff

De Nederlandse Irene Hoff woont al meer dan 12 jaar in Azië. Ze startte haar creatieve carrière als grafisch vormgever en produktontwikkelaar voor haar eigen bedrijf in Hong Kong.

Irene haalt haar inspiratie uit alles wat zich op straat afspeelt. Ze heeft een creatief oog voor composities, trends en interieur, maar het dagelijkse leven inspireert haar eindeloos. Ze begon met het nemen van foto's van mensen in hun dagelijkse routine, en van typisch herkenbare straattaferelen, gebouwen, borden, teksten etc. Met behulp van dit beeldmateriaal creëert Irene haar typische ‘collage-pop-art’ doeken.

Zo'n 5 jaar geleden besloot ze haar bedrijf in Hongkong te verkopen en zich puur op haar kunst te richten.

Typisch voor Irene haar werk zijn de frisse kleuren en de unieke composities van visuele elementen zoals foto's, symbolen, straat -borden en teksten. Alle doeken zijn hand geschilderd, vaak met gebruik van mixed media zoals acryl -en olie verf en geprint papier met patronen. Ook werkt ze graag met sjablonen, spuitbussen, pen en dikkere lagen verf (texture). Dit geheel maakt haar werk erg speels.

Met haar schilderijen creëert ze een nieuw perspectief, bekeken vanuit de ‘World of WEAST’, een wereld die ze samen met haar broer gecreëerd heeft en waar haar schilderijen op geïnspireerd zijn.

Vanuit een verrassende hoek worden mensen getriggerd om het leven of een gebeurtenis eens vanuit een ander gezichtspunt te bekijken - de bevrijding van dingen anders zien.

“Art is beautiful if it provokes you to disrupt your usual thoughts”  Robin Sharma